TPL tandtechniek
Tandtechniek en Implantologie

Ons team

Camran Rewakhah

Camran Rewakhah

Positie TANDARTS

Over Big-nummer 69917667702


TPL Tandtechniek is dé all-in specialist voor uw kunstgebit. Wij zijn een allround laboratorium voor tandtechniek met alle disciplines en specialismen in eigen huis. Daardoor kunnen we een unieke, snelle en kwalitatief zeer hoogwaardige service bieden. Uw kunstgebit is altijd snel klaar, of het nu gaat om reparatie van uw huidige kunstgebit of het maken van een nieuw gebit.

Onze tandtechniekers werken volgens de allernieuwste technieken en met de beste materialen. Zo werken we onder andere met volledige 3D technologie waardoor uw kunstgebit de perfecte pasvorm krijgt. U hierdoor zit het gebit goed en stevig in de mond. Zo lacht en eet u weer vol zelfvertrouwenOnze diensten:  
Vervaardigen van nieuwe gebitsprotheses
Prothese op implantaten (Klikgebit) 
Immediaat protheses (Noodgebit)
Partiele en frameprotheses (Gedeeltelijk gebit)
Rebasen (Passend maken van het huidige gebit)
Reparatie

  

 

Wat zijn implantaten?

 

Uw eigen tanden en kiezen hebben wortels, die in uw kaakbot vastzitten. Implantaten zijn kunstwortels en worden in de kaak geplaatst ter vervanging van natuurlijke wortels. De implantaten zelf zijn hierdoor dus niet zichtbaar en functioneren op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels. Implantaten voel je niet. Je voelt niet het verschil tussen een natuurlijke wortel met kroon of een implantaat met kroon. Heel natuurlijk dus!  

Met implantaten behoudt je gebit de kracht en sterkte die het altijd gehad heeft. Als u tanden of kiezen mist, of als uw wortel beschadigd is, zal uw kaakbot op die plaatsen gaan slinken. Het kaakbot heeft namelijk kauwkrachten nodig om in stand te blijven.

Geen kauwkrachten, heeft als gevolg dat het kaakbot op die plek in de loop van de jaren minder wordt. Dit wordt botrecessie genoemd. Minder hoog kaakbot heeft weer tot gevolg dat de vorm van uw kaaklijn en dus uiterlijk kan veranderen! Uw gezicht gaat er ouder uitzien. Een implantaat neemt de natuurlijke functie van de wortel over en wordt een eigen onderdeel van de kaak. Dit gaat het slinken van het kaakbot tegen en uw kaaklijn blijft behouden!

Om weer tot een natuurlijke situatie te komen, wordt op het implantaat een kroon, brug of kunstgebit (bij meerdere implantaten) geplaatst die de ontbrekende tand of kies vervangt.

Wat is een klikgebit?

Bij verlies van tanden en kiezen, slinkt het kaakbot waardoor een kunstgebit los kan gaan zitten. Hierdoor wordt kauwen en praten moeilijker en kan tandvlees geïrriteerd raken of pijn gaan doen. Het gevolg is dat mensen niet meer voluit durven te lachen. Bovendien kunnen wangen gaan invallen bij een slinkende kaak, waardoor een gezicht er ouder uit zien. Met een klikgebit op implantaten wordt dit proces een halt toegeroepen. Een klikgebit is een ondergebit dat u kunt vastklikken op twee tot vier implantaten (kunstworteltjes) in uw onderkaak. Zo’n klikgebit zit stevig vast, maar kan ook worden uitgenomen voor reiniging.


Klikgebit  –  Vergoeding door uw ziektekostenverzekering

Normaal gebit zonder implantaten
Een nieuwe prothese wordt voor 75% vergoed uit de basisverzekering. De resterende 25%, ook wel de verplichte eigen bijdrage genoemd, wordt in rekening gebracht bij de verzekerde. Afhankelijk van de aanvullende verzekering die u heeft afgesloten kan deze verplichte eigen bijdrage gedeeltelijk of geheel van de verzekeraar terug worden verkregen.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het kunstgebit zonder implantaten.Klikgebit (gebit met implantaten)
Wanneer het niet (meer) mogelijk is een goed functionerend kunstgebit zonder implantaten te maken, of wanneer het bestaande kunstgebit zonder implantaten echt niet goed zit, kan een klikgebit bij de verzekeraar worden aangevraagd. Het klikgebit wordt dan vergoed uit de basisverzekering. Wel is er een wettelijk verplichte eigen bijdrage van €360 die gedeeltelijk of in zijn geheel (afhankelijk van de aanvullende verzekering die u heeft afgesloten) bij de verzekeraar terugverkregen kan worden.

 


Gratis controle en advies 

 


Vergoeding via de zorgverzekeraarKunstgebit reparatie 


 

Neem gerust contact met ons op als u of iemand in uw omgeving medisch advies of zorg nodig heeft. 

We helpen u graag!